Over converge gcv

converge gcv is opgericht in 2005 als éénmanszaak en is sinds 2009 een vennootschap geworden.

Momenteel bestaat converge uit één persoon: Ralph Eyckerman. Ik leid de zaak en voer tevens alle projecten uit.

Professionele biografie

In 1997 ben ik afgestudeerd als bachelor 'Facilitaire dienstverlening' aan de KaHo Sint-Lieven te Sint-Niklaas. Tijdens deze opleiding werd echter duidelijk dat ik voeling had met informatica en wou ik de kans grijpen om werk te vinden bij een softwarebureau.

In die tijd was het makkelijk om werk te vinden in deze sector zonder een gepast diploma. Ik heb gesolliciteerd bij gitek nv (intussen Sogeti België), en kreeg vrij snel te horen dat ik mocht starten. De eerste 8 maanden bij gitek heb ik in Nederland gewerkt, waarbij de eerste 2 maanden volledig gewijd waren aan een doorgedreven opleiding in gestructureerd testen volgens de TMap® methodologie. De volgende 6 maanden heb ik samen met een aantal ervaren collega's van Sogeti Nederland meegewerkt aan een project.

Terug in België, heb ik op een volgend project een aantal mensen van ps_testware en van Admiral leren kennen. Ik was aangenaam verrast door de professionaliteit van deze mensen en heb toen besloten om van werkgever te veranderen. Mijn voorkeur ging uit naar Admiral en eind 1998 ben ik bij hen begonnen. Admiral had geen eigen gecommercialiseerde testmethode, maar zij waren wel heel sterk in hun projectaanpak. Het sterkste punt aan die aanpak was (in mijn ogen) een eenvoudige maar doorgedreven vorm van reviews. In datzelfde jaar ben ben ik gestart met een bachelor opleiding ICT bij GroepT in Leuven.

In 2000 werd Admiral overgenomen door CMG. CMG heeft een aan TMap gelijkwaardige testmethode: TestFrame. Vooral op het vlak van geautomatiseerd testen is TestFrame een stuk verder uitgewerkt dan TMap. Bij CMG heb ik de kans gekregen me in die testmethode te verdiepen en om collega's en klanten van CMG op te leiden in deze methode. Al snel ging ik deel uitmaken van het Belgische TestFrame competence center om deze methode verder te verspreiden binnen CMG.

In 2004 is CMG door logica overgenomen en werd mijn werkgever logicaCMG (intussen is het weer logica geworden). Op mijn laatste project bij logicaCMG heb ik Mario Jansen, een zelfstandig software tester ontmoet en op dat moment is het bij mij beginnen kriebelen om ook de stap te zetten naar een zelfstandig statuut. In 2005 heb ik uiteindelijk de stap gezet en vanaf dat moment ben ik één van de 'associates' van The Test Leaders.

Sociale netwerken

Sociale netwerken worden steeds meer gebruikt om contact te leggen of contact te houden met elkaar. Er bestaan verschillende sociale netwerken om dit mogelijk te maken, zowel op professioneel vlak als op persoonlijk vlak. Ik ben terug te vinden op verschillende sociale netwerken, voor mij zijn de professionele netwerken belangrijk om nieuwe projecten te vinden.

Ik ben aanwezig op de netwerken LinkedIn en Plaxo.

Het meest volledige profiel is terug te vinden op LinkedIn:

Ralph Eyckerman
Test Consultant

converge
Schapersstraat 10
MERE 9420 Belgium
Mobile: +32 486 720 393
Email: Vul het contactformulier in
Bekijk mijn profiel
Hebben we gemeenschappelijke contacten?

Voor wie liever Plaxo gebruikt, is mijn profiel ook via deze 'badge' te benaderen:


Ralph Eyckerman

Mere, Belgium

Een samenvatting van mijn professionele ervaring is op deze site terug te vinden in de vorm van een verkort CV

.

Professioneel netwerk: The Test Leaders

The Test Leaders is in 2003 opgericht met als hoofddoelstelling om een netwerk te vormen van ervaren professionele test consultants. Het idee was: het is makkelijker om een nieuw project te vinden als je het netwerk van je collega's Test Leaders kan gebruiken dan een project te vinden als enkeling.

The Test Leaders bestaat alleen uit zelfstandige test consultants, er zijn dus geen mensen die voor The Test Leaders in loondienst werken. Elk van de Test Leaders heeft zijn eigen zaak en kan van bepaalde diensten van The Test Leaders gebruik maken.

The Test Leaders wil net omwille van het delen van elkaars netwerk op lange termijn samenwerken met zijn leden. Het is dus niet de primaire bedoeling van The Test Leaders om als tussenkantoor te fungeren voor andere zelfstandige testers.

Binnen The Test Leaders zit heel wat kennis en ervaring verzameld en deze wordt op regelmatige tijdstippen gedeeld met elkaar. Op die manier hebben we allemaal de kans om onze horizon te verbreden.

In het vijfjarig bestaan van The Test Leaders is er al heel wat gerealiseerd, The Test Leaders wordt stilaan meer dan alleen een netwerk van zelfstandige testers. The Test Leaders wordt in 2009 omgevormd tot een collectieve vennootschap (cvba).

2009 was dan ook het jaar waarin de basis gelegd werd voor de huidige vorm van het bedrijf. Enkele van de leden van The Test Leaders voelden de noodzaak om verder vooruit te kijken in de toekomst dan 'slechts' een jaar vooruit. Dat heeft geleid tot een intern onderzoek waaruit een langetermijn visie en strategie is voortgekomen. Om die strategie meer kracht te geven en ook omdat het beter bij alle leden van The Test Leaders aanleunt is de naam van het bedrijf op 1 april 2011 gewijzigd naar The Test Leaders. Voordien heette het bedrijf Tesco.