Ralph Eyckerman

Opleiding Bachelor Facility Management
Bachelor Informatica
Leeftijd jaar
Professionele ervaring sinds 1997
Talen Nederlands, Engels, Frans
Vaardigheden software testen, test planning & opvolging, geautomatiseerd testing, test methodologie & test training, software process improvement, softwareontwikkeling
Sector ervaring energie, financiële sector, pharmaceutische sector, telecom, verzekeringen, Manufacturing Execution Systems (MES), interim & uitzending
Certificaten Gestructureerd testen volgens TMap (1997)
ISTQB Foundation level (2006)
Biografie Ralph startte zijn carrière als tester en evolueerde in dit vakgebied gedurende de voorbije jaar.

Ralph heeft reeds verschillende rollen in de testwereld vervuld. Ooit gestart als uitvoerend tester, is hij nu zelf in staat om een testmethode uit te werken en in te voeren. De laatste jaren heeft Ralph ook een aantal trainingen gegeven over verschillende testonderwerpen. Ralph is opgeleid in zowel TMap® als TestFrame.

Om zijn kijk op softwareontwikkeling te verbreden, behaalde Ralph in avondschool zijn graduaatsdisploma informatica. Sindsdien past hij de opgedane (ontwikkel-) kennis toe in testprojecten om deze beter te laten verlopen.

Ralph's voornaamste doelstellingen in testen zijn het optimaliseren van testprojecten (o.a. door procesverbetering) en het mogelijk - maar vooral werkbaar - maken van geautomatiseerd testen.

Na voor 2 bedrijven, gespecialiseerd in het gestructureerd testen van software, gewerkt te hebben, vervoegde hij Tesco in April 2005.